Vårat uppdrag och syfte

Färjestad BK Hockeyallians

Alliansen skapades och finns till för att göra skillnad för värmländsk ungdomsidrott. Genom Färjestad BK Hockeyallians och des cup- och campverksamhet i form av The Nordic Season och numera Färjestad CCM Hockey Camp skapas en plattform, utifrån vilken vi strävar efter att de kommande åren nå nya sätt att stärka medlemsföreningarnas verksamheter. Utöver det ekonomiska ska alliansens verksamhet även leda till mer utbildning och samarbete, ute i de värmländska ishallarna.

I detta forum kan medlemsföreningarna arbeta, inte bara för sin egen del, utan för värmländsk ungdomsidrotts fortsatta utveckling och fortlevnad.

BB211103FK009 (1) copy.jpg

Historia

Färjestad BK Hockeyallians grundades 2010 för att fungera som en plattform där medlemsföreningarna skulle ges förutsättningar att tillsammans tackla de nya utmaningar som ungdomsishockeyn ställdes inför som bland annat spelartapp och en större kommersialisering. Med Färjestad BK som motor och samarbete föreningarna emellan har alliansen sedan dess främst drivit en cup-verksamhet men även arrangerat camper under, runt om i Värmland. Detta har främst givit ekonomiska intäkter till medlemsföreningarna men även bidragit till ett kontaktnätverk och drivit utveckling för inkludering inom värmländsk ungdomsishockey.

Framtiden

Från och med april 2022 utökas alliansens verksamhet som innan endast drivit "THE NORDIC SEASON" med "Färjestad CCM Hockey Camp" som tidigare drivits av Färjestad BK. Detta tillskot kommer att innebära nya ekonomiska möjligheter för alliansen samtidigt som verksamheten får en större bredd, sett  till beröringspunkter av olika målgrupper, fler kompetenser samt varumärkesmöjligheter.
Dessutom kommer alliansen verksamhet utökas successivt med bland annat möjlighet för medlemsföreningarna att ta del av "FBK Ledarakademien" för kompetensutveckling och därefter är vår ambition att kunna skapa ännu fler värden för föreningarna inom ramarna för alliansen.

DSC_2104 copy.jpg

Färjestad CCM Hockey Camp:

camp@farjestadsbk.se

The Nordic Season: